تولید لوله گالوانیزه

 نحوه تولید لوله گالوانیزه

نحوه تولید لوله گالوانیزه

تولید لوله گالوانیزه ، امروزه به دلیل کاربرد فراوان این محصول در صنایع و ساختمان سازی، مورد توجه بسیاری از صنعتگران قرار گرفته است. این دسته از تجهیزات به دلیل دارا بودن روکشی از فلز روی در برابر رطوبت و سایش از خود مقاومت بسیار زیادی نشان می دهند.

به طور کلی این دسته از تجهیزات در تاسیسات برقی ساختمان ها و صنایع به منظور محافظت از سیم ها و کابل های موجود و نیز در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی به منظور جابجایی سیالاتی از قبیل نفت و گاز، مورد استفاده قرار می گیرند. عمدتا به منظور تولید لوله گالوانیزه برق ورق های فولادی و یا آهنی به عنوان متریال اصلی و پایه لوله ها انتخاب می شود تا به این واسطه استحکام این لوله ها نیز افزایش پیدا کند.

روش های گالوانیزه کردن ورق ها و لوله

  • روش گالوانیزاسیون سرد

در این روش به منظور آبکاری لوله ها، محلولی با ماهیت اسیدی از فلز روی تهیه شده و بر سطح لوله پاشیده می شود. به طور کلی در این روش فلز روی تا عمق زیادی در سطح لوله فولادی نفوذ نمی کند اما بیشتر از سایر روش های مرسوم مانند رنگ کردن، مقاومت لوله را در برابر رطوبت افزایش می دهد‌.

  • روش گالوانیزاسیون گرم

از جمله پر طرفدارترین روش های تولید لوله گالوانیزه، روش گالوانیزه گرم است. در این روش لوله ها در حوضچه ای از فلز روی قرار می گیرند. عمدتا لوله هایی که از طریق روش گالوانیزاسیون گرم تولید می شوند، علاوه بر داشتن استحکام بالا، مقاومت بسیار خوبی را در برابر رطوبت از خود نشان می دهند. به طور کلی فلز روی در این روش در عمق مناسبی از سطح لوله نفوذ کرده و طول عمر این لوله های فولادی را تا ۳۰ سال افزایش می دهد.

تولید لوله گالوانیزه

ویژگی های لوله گالوانیزه

پیش از آنکه به روش های تولید لوله گالوانیزه بپردازیم، بهتر است در وهله اول به بیان ویژگی ها و قابلیت های این محصول بپردازیم. لوله های گالوانیزه در برابر رطوبت و سایش از خود مقاومت بسیار زیادی نشان داده و عمدتا به علت داشتن استحکام بسیار زیاد، به عنوان سازه های گلخانه ای به کار گرفته می شوند. این دسته از تجهیزات صنعتی عمدتا در اندازه ها و سایز های گوناگونی تولید شده و عمدتا ۶ متر طول دارند‌. مطابق با استاندارد NPT انتهای این لوله ها رزوه زده می شود‌. تا به این واسطه امکان اتصال آن ها به یکدیگر از طریق اتصالات و سایر تجهیزات جانبی فراهم شود.

این لوله ها پس از تولید در برابر عملیات های حرارتی و جوشکاری از خود ضعف نشان می دهند. به طور کلی جوشکاری و عملیات حرارتی سبب می شود که پوشش قرار گرفته بر سطح لوله فولادی از بین رفته و به این ترتیب مقاومت آن ها در برابر خوردگی و سایش کاهش پیدا می کند. به همین دلیل در اکثر موارد توصیه می شود که از جوشکاری این لوله ها پرهیز شود.

مراحل تولید لوله گالوانیزه

  • جوشکاری ورق های فولادی و تولید لوله

در ابتدا به منظور تولید لوله گالوانیزه با کیفیت، از طریق جوشکاری ورق های فولادی به یکدیگر متصل می شود. این عمل سبب می شود که از جوشکاری مجدد ورق های گالوانیزه و در نتیجه آسیب رسیدن احتمالی به پوشش فلز روی آن ها جلوگیری شود.

  • تمیز کاری سطح لوله فولادی مورد نظر

در مرحله بعد به منظور نفوذ بهتر فلز روی در سطح لوله های فولادی، سطح آن ها به وسیله محلول های به خصوصی چربی زدایی شده و رنگ آهن موجود در سطح آن ها پاک می شود.

  • فلاکس لوله ها

پس از انکه سطح لوله های فولادی به خوبی تمیز شد، محلولی از فلاکس آماده شده و لوله ها درون آن غوطه ور می شوند. این مرحله جزء مهمترین مراحل تولید لوله گالوانیزه است. به طور کلی این محلول سبب می شود که فلز روی به خوبی در سطح لوله های فولادی نفوذ کرده و لوله ای با کیفیت بالا تولید گردد.

تولید لوله گالوانیزه

  • غوطه ور کردن لوله در حوضچه

پیش از آنکه لوله ها در حوضچه ای از فلز روی مذاب قرار گیرد و عملیات گالوانیزاسیون آغاز گردد، سطح داخلی و خارجی لوله ها باید به طور کامل خشک گردد. این کار عمدتا از طریق قرار دادن کوره ای با دمای معین انجام می شود.

پس از آن که سطح لوله ها خشک شد، به منظور تولید لوله گالوانیزه، لوله ها در حوضچه ای از فلز روی مذاب قرار می گیرند. این حوضچه دارای دمای ۴۵۰ درجه سانتی گراد بوده و به همین دلیل پیوند میان اتم های فولاد به راحتی شکسته شده و فلز روی جایگزین آن ها می شود.

  • پاکسازی سطح لوله

به طور کلی پس از غوطه ور سازی لوله های فولادی در حوضچه ای از روی مذاب، مقداری فلز روی اضافی روی سطح لوله به وجود خواهد آمد. این پوشش اضافی با اتم های لوله فولادی پیوندی برقرار نکرده و باید پاک شود. به همین منظور با استفاده از بخار آب و دمیدن هوا با فشار زیاد، این پوشش اضافی از سطح لوله ها پاک می شود. سپس به منظور جلوگیری از واکنش اتم های فولاد و فلز روی و تشکیل آلیاژ، لوله فولادی گالوانیزه شده در آب سرد فرو برده می شود.

  • رزوه کاری لوله گالوانیزه

در نهایت به منظور متصل شدن لوله تولید شده با اتصالات مورد نظر دو انتهای آن از طریق عملیات رزوه کاری، رزوه زده می شود.

تولید لوله گالوانیزه

نحوه تولید اتصالات لوله گالوانیزه

به طور کلی روش های متداولی از قبیل روش فورج، ریخته گری و غیره برای تولید اتصالات لوله گالوانیزه به کار گرفته می شود. اما در این بین محبوب ترین روش برای تولید اتصالات لوله گالوانیزه، روش فورج است. در این روش لقمه گداخته شده بین دو نیم فک موجود قرار گرفته شده و به آن نیروی آرام و پیوسته وارد می شود. به این ترتیب لقمه مورد نظر به آرامی شکل داخلی قالب که همان اتصالات لوله مورد نظر است را به خود گرفته و فلز های اضافی از آن خارج می گردند.

پس از انکه اتصالات مورد نظر تولید شد، مانند روش آبکاری و تولید لوله گالوانیزه، فرآیند آبکاری اتصالات آغاز می شود‌. در این فرآیند اتصالات مورد نظر در حوضچه ای از فلز روی قرار گرفته و پوششی از فلز روی بر سطح آن قرار می گیرد. این روش گالوانیزاسیون سبب می شود که به طور پیوسته در سطح اتصالات پوششی از فلز روی قرار گیرد. به این ترتیب طول عمر این اتصالات به طور قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.

پیشنهاد می شود با برقراری تماس با کارشناسان در زمینه ی خرید لوله گالوانیزه ، پس از دریافت مشاوره و اطلاعات لازم، اقدام به خرید محصول مورد نظر خود نمایید. تلفن فروش : ۰۲۱۴۱۸۰۵