بست فلزی کوچک لوله، جزو بهترین قطعات اتصال دهنده سازه ای
به عنوان یک قاعده کلی ما دو نوع اتصالات را برای شبکه های لوله کشی برق و بطور کلی سیستم های پایپینگ داریم. یک نمونه از آنها اتصالاتی هستند که بین لوله ها نصب می شوند. از جمله این قطعات می توان به زانوها، سه راهی ها و دیگر قطعات مرتبط اشاره کرد. اما یکسری از قطعات دیگر وجود دارند که مسئولیت نصب و اتصال لوله ها به سازه را بر عهده دارند.
در واقع این قطعات به عنوان بست فلزی سازه ای شناخته می شوند. نمونه ها و مدل های مختلفی از این بست ها وجود دارد. پرکاربردترین آنها بست فلزی اسپیت ، بست پایه دار لوله، بست چنگالی هستند. این بست ها برای برقراری یک اتصال محکم نیاز به قطعات مکمل دیگر نیز دارند. به عنوان مثال برای استفاده از بست های چنگالی احتیاج به سی چنل های با سایز استاندارد داریم.
از طرف دیگر برای استفاده از بست اسپیت نیز به رادهای گالوانیزه و سی چنل ها احتیاج داریم. پس ما باید بدانیم برای انتخاب بست ها چه نوع قطعات مکمل دیگر وجود دارند که همزمان با خرید لوله ها آنها را نیز تهیه کنیم. در کنار اینها باید تجربه کافی در اجرا و نصب همه قطعات برای ایجاد یک شبکه لوله کشی ایمن داشته باشید. به همین دلیل همواره تاکید می شود از تکنسین های اجرایی با سابقه بهره ببرید.
استفاده از ورق های گالوانیزه در ساخت بست فلزی لوله
کلیه بست های فلزی لوله دارای ضخامت کنترل شده و به عبارتی اندک هستند. این موضوع جزو اصول مهندسی طراحی و ساخت بست فلزی لوله در مدل های مختلف می باشد. از آنجاییکه معمولا از آلیاژ های فولادی پر کربن برای ساخت بست ها استفاده می شود. در اثر اعمال نیرو و فشار دچار انحراف و تخریب ساختاری نمی شوند. البته قطعات اتصال دهنده دیگری نیز وجود دارند که از آلیاژهای نرم تر ساخته می شوند اما این اتصالات بیشتر برای شبکه هایی استفاده می شوند که در مناطق پر ریسک قرار ندارند.
ورق های فولادی به جهت آنکه مستعد زنگ زدگی، خوردگی و تغییر رنگ هستند در یک فرآیند جدا کند با پوشش های گالوانیزه مقاوم سازی می شوند. نوع ماده ای که در این فرآیند استفاده می شود زینک مذاب است. تمام مدلهای بست فلزی از قبیل انواع بستهای چنگالی ، بست های پایه دار و همچنین بست فلزی اسپیت همگی با ورق های گالوانیزه شده تولید می شوند. بنابراین در صورت استفاده در محیط های مرطوب یا فضاهای باز هیچگونه زنگ زدگی را در این نوع قطعات اتصال دهنده مشاهده نخواهیم کرد.
اصولا گالوانیزه کردن متریال فولادی تنها منحصر به بست های لوله نیست. بلکه این اقدام هوشمندانه برای تولید طیف گسترده ای از قطعات در حوزه های کاری مختلف استفاده می شود. با این کار هزینه های تعمیر و نگهداری کاهش می یابد. لذا در یک بازه زمانی طولانی مدت می توان از قطعات استفاده کرد.
از انواع بسته فلزی لوله امروزه برای نگهداری و اتصال لوله به دیوار یا سقف استفاده می شود. عموما برای آنکه بتوان تاسیسات لوله کشی را به صورت روکار اجرا کرد، باید از بست ها و نگهدارنده ها برای تثبیت آن ها استفاده نمود. به طور کلی بست فلزی وظیفه دارد لوله را به طور کامل به دیوار متصل کرده و از جدا شدن آن در اثر اعمال بارهای خارجی مانند باد جلوگیری کند.
نحوه عملکرد و نصب انواع بست فلزی لوله
به طور کلی بست های فلزی دارای انواع گوناگونی هستند و هر یک ساختار و طراحی متفاوتی دارند. بنابراین عمدتا نحوه عملکرد و نصب متفاوتی با یکدیگر دارند. برخی از بست ها به گونه ای طراحی شده اند که ابتدا لوله باید از طریق بست پیچ به بست متصل گردد و سپس به دیوار وصل شود. اما دسته دیگری از بست ها وجود دارند که به راحتی لوله درون بست قرار گرفته و سپس از طریق پیچ به دیوار متصل می گردد.
یکی از انواع بست فلزی لوله، بست های روکش دار هستند. این نوع از بست ها عمدتا به دلیل استفاده از یک لایه پلاستیکی در اطراف خود، ارتعاشات به وجود آمده در لوله را جذب کرده و طول عمر آن را افزایش می دهد. به طور کلی این نوع از بست های فلزی عملکرد مناسب تری نسبت به سایر بست های موجود در بازار دارند.
انواع بست فلزی لوله بر حسب متریال به کار رفته
عمدتا بست های فلزی از مواد گوناگونی ساخته شده اند. تولید بست ها با متریال گوناگون باعث می شود که خواص آن ها و به این ترتیب دامنه کاربرد آن ها تغییر کند از جمله متریال رایج که در ساختار بست ها استفاده می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استنلس استیل
بست استنلس استیل یکی از انواع بست فلزی لوله است که امروزه به دلیل فلز به کار رفته در ان، کاربرد بسیار زیادی دارد. به طور کلی ماهیت فولاد استنلس استیل به گونه ای است که می تواند به راحتی در برابر رطوبت مقاومت نشان دهد. به همین دلیل عمدتا بست هایی که از این مواد ساخته شده اند، عمدتا در محیط روباز و غیر مسقف استفاده می شوند.
مس
بست مسی یکی دیگر از انواع بست فلزی لوله است که با قابلیت های به خصوصی که دارد، بسیاری از نیاز های تاسیسات صنایع را برطرف کرده است. به طور کلی فلز مس دارای ضریب انبساط حرارتی بالایی بوده و در اثر افزایش و کاهش دما انبساط و انقباض مناسبی پیدا می کند. همچنین این فلز در برابر رطوبت مقاومت مناسبی داشته و به این ترتیب طول عمر بسیار زیادی دارد. به طور کلی از بست های مسی در ساختمان سازی ها استفاده می شود.
کروم
بست کرومی یکی دیگر از انواع بست فلزی لوله است که قابلیت های مشابه با استنلس استیل دارد. این بست ها در برابر رطوبت از خود مقاومت بسیار زیادی نشان داده و به همین دلیل عموما در محیط های روباز و غیر مسقف مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع بست فلزی لوله
به طور کلی بست های فلزی علاوه بر آنکه در متریال به کار رفته تنوع دارند، در نوع طراحی نیز متفاوت هستند. تنوع در طراحی باعث شده که هر یک از انواع بست فلزی لوله کاربرد به خصوصی و منحصر به فردی داشته باشد. برخی از انواع بست فلزی لوله در ادامه مورد بررسی قرار گرفته است.
بست های بدون پایه
یکی از انواع بست فلزی لوله، بست های بدون پایه هستند. طراحی این نوع از بست لوله فلزی به گونه ای است که به کمک آن به راحتی بتوان لوله ها را به صورت افقی و عمودی نصب کرد.
بست های پایه دار
یکی دیگر از انواع بست فلزی لوله، بست پایه دار است. به طور کلی در طراحی اکثر این بست ها، یک پایه فلزی U شکل قرار داده شده است که نصاب به واسطه آن می تواند به راحتی بست را به دیوار متصل کند. عمدتا این بست ها قابلیت تنظیم داشته و برای هر سایز لوله های مناسب هستند. البته برخی دیگر از انواع بست فلزی لوله وجود دارند که تک سایز بوده و قابلیت تنظیم کردن در آن ها وجود ندارد.
بست پایه دار با روکش پلاستیکی
این نوع از بست ها، یکی از محبوب ترین بست های موجود در بازار هستند. به طور کلی طراحی به خصوصی که در این بست ها به کار گرفته شده است، باعث شده که طول عمر بست و همچنین لوله تاسیسات افزایش پیدا کند. روکش پلاستیکی قرار گرفته روی این نوع از بست فلزی تنها از آن در برابر رطوبت و نم موجود در محیط محافظت می کند، و با جذب ارتعاشات لوله از آسیب رسیدن به آن جلوگیری می کند. به این ترتیب این نوع از بست های فلزی لوله دوام بیشتری نسبت به بست های موجود در بازار دارند.
بست یوبولت
یکی دیگر از انواع بست فلزی لوله، بست های یوبولت هستند. به طور کلی برای طراحی این نوع از بست های فلزی، عمدتا یک مفتول فلزی U شکل استفاده می شود. به طور کلی برای این که مفتول فلزی به راحتی به دیوار و یا سقف متصل گردد، عمدتا دو انتهای آن رزوه پیچ می شود. از آنجایی که از بست های یو بولت در محیط های روباز استفاده می شود، از طریق فرایند گالوانیزاسیون پوششی از فلز روی، بر سطح آن ها قرار می دهند تا به این ترتیب مقاومت آن ها در برابر خوردگی افزایش پیدا می کند.
بست آویز T
یکی دیگر از انواع بست فلزی لوله، بست آویز T است. این نوع از بست های فلزی، برخلاف سایر بست ها، برای متصل شدن به سقف و یا بدنه به جوشکاری نیاز دارند. به طور کلی بست های T دارای یک پایه بلند جهت جوشکاری و انتهایی با مقطع دایره ای شکل است. لوله در این مقطع قرار گرفته و از طریق پیچ و مهره به بست متصل می گردد. عمدتا بست های T شکل به عنوان ساده ترین نوع بست های فلزی شناخته می شوند.
بست رکابی
از دیگر بست های رایجی که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد، می توان به بست رکابی اشاره کرد. به طور کلی این نوع از بست های موجود در بازار برای تاسیسات ایمنی از قبیل تاسیسات اطفاء حریق استفاده می شوند. به طور کلی متریال به کار رفته در این نوع از بست ها، ورق های فولادی گالوانیزه شده و استنلس استیل است.
به شما بازدید کننده گرامی پیشنهاد می شود با برقراری تماس با کارشناسان کاسپین پایپ در زمینه ی فروش انواع بست فلزی لوله، پس از دریافت مشاوره و اطلاعات لازم، اقدام به خرید محصول مورد نظر خود نمایید.