جعبه تقسیم برق ساختمان و اهداف بکارگیری از آنها

جعبه تقسیم برق، بهترین قیمت، خرید از برند معتبر بازار

جعبه تقسیم برق ساختمان محفظه ای فلزی و یا پلاستیکی می باشد که از اتصال چندین سیم و کابل حامل جریان برق در یک ناحیه ی خاص از ساختمان محافظت می کند. مرتبه ی ایمن سازی آن ها به این صورت است که می تواند از هرگونه آتش سوزی که به جهت تخلیه ی شدید بار الکتریکی در محل اتصالات است، جلوگیری کند.

در واقع این حوادث زمانی اتفاق می‌افتد که اتصالات برق در تماس با عوامل محیطی و خارجی قرار گیرند. در این شرایط جعبه تقسیم برق ساختمان به بهترین شکل با برقراری یک پوشش مستحکم می تواند در طول سالیان متمادی سطح ایمنی ناحیه ی انشعابات برقی را به مراتب افزایش دهند.

با استفاده از جعبه تقسیم برق دیگری نیازی به سیم کشی از پنل اصلی یا منبع تغذیه مرجع سازه نیست و به همین ترتیب مسیر جایگذاری کابل ها و سیم های برق کوتاه تر و نظم و انسجام فزاینده‌ای در شبکه ی برق ساختمان ایجاد خواهد شد.

زمانی که از جعبه تقسیم برق ساختمان در یک نقطه ی معین از سازه استفاده می کنیم عملاً اهداف مرتبط با بازرسی، تغییر و یا افزایش و کاهش انشعابات برق میسر خواهد شد. البته اگر شبکه ی کابل کشی شما نیاز به تعمیر و اصلاح داشته باشد نیز براحتی می توانید عملیات های مربوطه را انجام دهید.

این نکته را به یاد داشته باشید که رها کردن مجموعه ای از سیم های متصل به یکدیگر و قرار دادن آن ها در داخل حفره های دیوار و زیر شیروانی ها به هیچ عنوان قابل توجیه نیست چرا که ریسک جدا شدن سیم ها و وقوع اتصال کوتاه در این حالت بسیار جدی خواهد بود. بنابراین با بکارگيري جعبه تقسیم برق ساختمان احتمال بروز خطرات مذکور را کاهش و همچنين دسترسی و امکان ایجاد خط مسیرهای متعدد را فراهم  کنید.

استفاده از انواع لوله همراه با جعبه تقسیم برق

اغلب جعبه تقسیم های موجود در بازار در قسمت بدنه خود دارای چندین حفره یا سوراخ هستند که محل ورود لوله های برق می‌باشد. اصولا لوله‌ها با این هدف استفاده می‌شوند که کابل های برق بتوانند در مسیرهای مختلف با ایمنی بالا هدایت شوند و تنشهای محیطی نتواند روی آنها تاثیری ایجاد کند. از آنجایی که کابل های برق برای انشعاب گیری و ایجاد اتصالات به سمت جعبه تقسیم برق ساختمان مسیریابی می‌شوند باید لوله های برقی نیز به اندازه چند میلی متر در داخل جعبه تقسیم‌ها قرار بگیرند.

به جهت آنکه لوله های برق سایزبندی های متفاوتی دارند لذا دهانه و ابعاد سوراخ‌ها در بدنه جعبه تقسیم‌ها نیز دارای سایزبندی های مختلف می‌باشند. این ابعاد شامل pg13 5 ، pg16 ، pg21 است. یعنی لوله هایی که دارای چنین سایزی هستند می‌تواند برای نصب در حفره های موجود در بدنه جعبه تقسیم برق خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار بگیرند.

البته بسیاری از شرکت های تولید کننده سعی می‌کنند سوراخ های موجود در بدنه جعبه تقسیم را به صورت سفارشی و متناسب با نیاز مشتریان و اینکه چه نوع سایزی از لوله را می‌خواهند استفاده کنند شکل دهند. تفاوتی ندارد که شما از جعبه تقسیم گالوانیزه، جعبه تقسیم آلومینیومی یا از جعبه تقسیم پلاستیکی استفاده می‌کنید. همه این‌ها در دورتا دور بدنه خود حفره های مختلفی برای ورود لوله های برق دارند. هر کدام از این باکس ها برای موقعیت های خاص طراحی شده اند. معمولا در فضاهای بسیار پرتنش که نمونه های گالوانیزه مناسبترین جعبه تقسیم ها خواهند بود.

استفاده از انواع گلند برای اتصال لوله به جعبه تقسیم برق

یکی از قطعات بسیار کاربردی و مهم که معمولا لازم است بعد از خرید جعبه تقسیم برق به تهیه آنها بپردازیم گلند های اتصال دهنده هستند. در واقع این قطعات معمولا همراه با لوله های برقی استفاده می‌شود و در کنار تولید جعبه تقسیم برق مراحل ساخت آن‌ها دنبال می‌شود. از جمله پرکاربرد ترین آنها گلند تک پیچ و همچنین نمونه های گلند دو پیچ می‌باشد که عملیات نصب و اتصال لوله‌ها به جعبه تقسیم‌ها را برعهده دارند. اصولا لوله های برق در زمان قرارگیری در داخل باکس از طریق حفره های موجود ناپایدار هستند. یعنی کوچکترین نیروی کششی باعث می‌شود تا از داخل باکس خارج شوند.

در نتیجه کابل هایی که در ترمینال‌ها متصل شده اند به راحتی جدا خواهند شد. بروز این اتفاق باعث کاهش امنیت شبکه های سیم کشی می‌شود, لذا به هیچ دلیلی نباید کابل‌ها و لوله‌ها از داخل باکس برق جدا شوند. گلندها دقیقا اتصالاتی هستند که از این رویداد جلوگیری می‌کنند و باعث می‌شوند لوله های برق با امنیت بالا کاملا به باکس متصل شوند. در برخی موارد کابل‌ها به صورت آزادانه به سمت باکس‌ها هدایت می‌شوند که این نوع کابل کشی چندان استاندارد نیست. لذا حتما باید گلندها هم مورد استفاده قرار بگیرند.

جعبه تقسیم برق ساختمان

ویژگی های ساختاری جعبه تقسیم برق ساختمان

جعبه تقسيم برق ساختمان می تواند از مواد استیل یا ورق های فولادی گالوانیزه، آلومینیوم، چدن و یا مواد پلیمری پلاستیکی از نوع pvc ساخته شوند. طبیعتاً باکس های فلزی در مقابل ضربه و فشار مقاومت بالایی دارند و در بهترین شرایط قابلیت برقراری یک محیط مناسب برای اتصالات کابل را دارند. ورودی های متعددی را می توان برای جعبه تقسیم برق ساختمان تعبیه کرد که رایج ترین آن ها اغلب برابر ۴، ۶، ۷، ۸، ۱۰، ۱۲ ورودی است.

از لحاظ سایز معمولا در ابعاد ۱۰×۱۰ ، ۱۵×۱۵، ۲۰×۲۰، ۳۰×۳۰ سانتی متر تولید می شوند تا پاسخگوی حجم بسیار وسیعی از ورودی های کابل ها و سیم های الکتریکی باشند. به عنوان نمونه سایز ۱۰ سانتی متری آن ها دارای ابعاد داخلی ۹۴×۹۴ میلیمتر، ضخامت دیواره ی ۳ میلیمتر، و همچنین ارتفاع بدون درب پوشش ۴۳ میلیمتر می باشد که برای دیگر سایزهای جعبه تقسیم برق ساختمان این مقادیر در نوسان هستند. بنابراین قبل از استفاده باید یک ارزیابی کلی نسبت به سایز مورد نیاز و سازگار با حجم اتصالات کابل مجموعه ی خود داشته باشید.

استفاده از جعبه تقسیم ساختمان پلاستیکی یا فلزی

جعبه تقسیم برق ساختمان در ابعاد و طرح های مختلفی ساخته و تولید می شوند که هر کدام مناسب موقعیت خاص خود هستند. اینکه بخواهید از جعبه تقسیم پلاستیکی در حالت توکار ساختمان استفاده کنید چندان توصیه نمی شود اما در مقابل می توانید از انواع باکس آلومینیومی به دلیل ساختار فوق‌العاده مستحکم آن ها علاوه بر ساختمان های مسکونی، حتی در محیط های صنعتی نیز بکارگیری کنید.

از طرفی برخی از مراکز تجاری به دلیل عدم وجود هرگونه عامل تنش زا در محیط، نوع پلیمری جعبه تقسیم برق ساختمان را، آن هم در حالت روکار و روی بدنه ی دیوارها ترجیح می دهند که اینگونه اقدام کاملاً منطقی به نظر می رسد. با این اوصاف هر دوی این متریال ها در ساخت جعبه تقسیم در جایگاه خود اهمیت دارند اما آنچه که لازم است به آن توجه کنیم محل قرارگیری و شدت عوامل محیطی هستند که تعیین کننده ی جنس جعبه تقسیم برق ساختمان است.

درپوش ها یا کاورهای جعبه تقسیم برق ساختمان از المان های فوق‌العاده حیاتی هستند که بر روی هر نوع جعبه تقسیم با هر متریال قرار می‌گیرد که یک ویژگی کاملاً یکسان تلقی می شود و برای نوع فلزی می تواند به صورت پیچ شونده و برای پلاستیکی نیز از مدل سوکتی باشند.

جعبه تقسیم برق ساختمان

محل نصب جعبه تقسیم

در نصب جعبه تقسیم ب لازم است که یکسری نکات اساسی را مورد توجه قرار دهید تا بتوانید بیشترین بهره وری را از آن ها داشته باشید. همواره نقاطی را برای نصب انتخاب کنید که بیشترین تجمع و ورودی کابل در آن نقطه باشد زیرا با داشتن ورودی های بیشتر عملاً انشعاب های متعددی قابل اجرا خواهد بود. اگر مجبور به نصب جعبه تقسیم برق در فضای غیر پوشیده هستید حتماً نوع فلز گالوانیزه شده را انتخاب کنید تا در گذر زمان دچار خوردگی ناشی از واکنش با رطوبت محیط نشود.

از وجود مواد مهر و موم کننده در لبه های درپوش مطمئن شوید چرا که این عناصر عامل نفوذ ناپذیری جعبه از هرگونه سیال خواهد بود. گاهی ممکن است لازم باشد از چندین جعبه تقسیم ساختمان استفاده کنیم تا سیستم کابل کشی به طور همه جانبه کل سازه را در بر بگیرد، در چنین شرایطی فواصل کوتاه را نسبت به منبع تغذیه ی اصلی انتخاب کنید تا حدالامکان از تعداد جعبه های کمتری استفاده شود. اگر قصد بکارگیری در حالت توکار را دارید از استحکام محیط اطراف جعبه مطمئن شوید تا قطعه بیش از حد متحمل فشارهای سازه ای نشود.

جعبه تقسیم برق ساختمان

خرید انواع جعبه تقسیم برق از شرکت پتروکاسپین

یکی از امتیازات ارزنده ای که منجر به تمایز شرکت پتروکاسپین با دیگر مراکز مشابه شده است، وجود طیف وسیعی از محصولات متنوع مطابق با نیاز پروژه های عظیم می باشد. جعبه تقسیم ساختمان که از جمله قطعات مهم و بسیار تاثیر گذار در بهبود کیفیت کابل کشی ساختمان است در ابعاد و سایزهای گوناگون و همچنین جنس و متریال متفاوت در این مرکز موجود هستند. شما می توانید قبل از شروع پروژه ی مورد نظر خود یک مشاوره ی فنی و تخصصی با کارشناسان این مجموعه داشته باشید تا بتوانید نسبت به خرید قطعات مورد نظر بهترین و صحیح ترین تصمیم را بگیرید.

جهت مشاوره و خرید جعبه تقسیم برق ساختمان می توانید با مشاوران و کارشناسان مربوطه تماس حاصل فرمایید. همچنین جهت خرید آنلاین انواع محصولات شرکت پتروکاسپین به سایت اینترنتی pcp.ir مراجعه نمایید.

تماس جهت مشاوره و خرید جعبه تقسیم ساختمان : ۰۲۱۴۱۸۰۵