انسداد ایمن سیستم پایپینگ با درپوش لوله آب

انسداد ایمن سیستم پایپینگ با درپوش لوله آب

انسداد ایمن سیستم پایپینگ با درپوش لوله آب

درپوش لوله آب از جمله اتصال دهنده های سیستم پایپینگ می باشند که مجرای پایانی لوله های حامل سیال آب را مسدود می کنند. برقراری اتصال آن ها اغلب از نوع رزوه ای می باشند تا از این طریق بتوانند حداکثر ایمنی و عدم بروز نشتی را در لوله ها تضمین کنند.

درپوش لوله آب این فرصت را برای شبکه های لوله کشی فراهم می کنند تا در نقاطی که نیازی به اتصال شیرآلات نداریم، آن ها را تا مدت زمان مشخص کاملاً مهر و موم کنیم تا اگر احیاناً قصد نصب هرگونه شیرآلات ساختمانی را داشتیم این شرایط فراهم باشد که مجددا ان ها را از سیستم جدا و جریان سیال را در ناحیه ی مورد نظر خود برقرار کنیم.

در این مقاله به طور کامل با جنس و متریال، ابعاد و سایز و همچنين انواع درپوش لوله آب آشنا خواهیم شد تا با یک دید کلی بتوانيد نسبت به تهیه ی آن ها اقدام کنید.

مواد و متریال ساخت درپوش لوله آب

درپوش لوله فولادی را اغلب از جنس فلزات سخت مانند فولاد کربن و در مواردی استنلس استیل و برنج می سازند. از طرفی با وجود انواع لوله pvc، جهت ایجاد یک همخوانی از نظر نوع متریال اغلب از جنس پلاستیک فشرده نیز ساخته می شوند. درپوش های فولادی و استنلس دوام و پایداری بسیار بالایی بعد از اتصال فراهم می کنند بطوریکه اگر قصد مسدود سازی لوله ها در طولانی مدت را دارید این نوع متریال بهترین انتخاب خواهند بود زیرا در میان رزوه های آن جرم یا زنگ زدگی ناشی از رطوبت مداوم رخ نخواهد داد.

درواقع فلز فولاد به ذات مستعد خوردگی است اما آنچه که مانع این فرآیند شیمیایی می شود وجود پوشش زینک بر روی درپوش لوله آب است که قطعه را کاملاً ضد آب می کند. از طرفی این ویژگی های ضد خوردگی محدود به فلزات گالوانیزه شده نمی شود چرا که نوع پلاستیکی آن ها نیز همین خاصیت را دارند اما ترکیبات پلیمری بیشتر مناسب اتصالات با دامنه ی زمانی محدود می باشند حال آنکه برای درپوش های فولادی این بازه ی زمانی نامحدود است.

انسداد ایمن سیستم پایپینگ با درپوش لوله آب

ویژگی ها و مشخصات ساختاری درپوش لوله آب

درپوش لوله آب از لحاظ ساختاری تشکیل شده از یک ناحیه ی رزوه ای و یک بخش آچارخور که محل اعمال نیرو برای پیچاندن درپوش می باشد. با توجه به آنکه هدف از اتصال آن ها قطع کامل جریان آب از دهانه ی خروجی لوله ها می باشد بنابراین محل طراحی رزوه ها را در قسمت بیرونی دیواره ی درپوش اعمال می کنند تا قسمت استوانه ای قطعه در داخل لوله پیچ شود.

این مکانیزم درواقع حداکثر نیرو را در برابر فشار آب ایجاد می کند و تحت هیچ شرایطی حتی با بروز شوک ناشی از نوسانات فشاری و دمایی سیال، از روی لوله جدا نمی شوند. درپوش لوله آب متناسب با سایز لوله گالوانیزه آب ساختمان ساخته و پرداخته می شوند و اغلب در اندازه های ½ اینچ، ¾، ۱، ¼ ۱ ، ½ ۱ ، ۲، ½ ۲، و ۳ اینچ تولید می شوند البته ابعاد بزرگتر این مقادیر هم قابلیت ساخت دارند که بیشتر برای مصارف صنعتی درپوش لوله آب می باشند اما برای مصارف شهری و ساختمانی مقادیر مذکور استاندارد هستند.

انواع درپوش لوله آب

درپوش لوله آب با توجه به محل اتصال و اینکه لوله ها حامل سیالات پر فشار هستند یا خیر در انواع مختلفی طبقه بندی می شوند که نوع مسدود کننده ی مسیر سیال غالباً به شکل درپوش های فولادی گالوانیزه برای لوله های استیل و همچنین درپوش های پلاستیکی برای لوله های پلیمری خواهد بود.

هر دو این قطعات دارای رزوه های خارجی می باشند که در لوله پیچ می شوند. به جهت برقراری اتصالاتی قوی و محکم اکثر آن ها آچارخور می باشند تا با اعمال حداکثر نیرو بتوان مسیر خروجی سیال را پلمپ کرد.

این قطعات بنا به طراحی منحصر به فرد خود عملا مسیر هر نوع سیال با فشار بالا را سد می کنند. اما نوع دیگری از درپوش لوله آب وجود دارد که اغلب با عنواب cap یا درپوش های کاسه ای نام دارند که در مجرای بیرونی اتصالات یا دوراهی های خروجی رادیاتورها استفاده می شوند و معمولاً هم از جنس پلاستیک خشک می باشند.

این درپوش ها مسیر سیال را مسدود نمی کنند بلکه فقط اهرم تنظیم کننده ی داخلی شیر خروجی را پوشش می دهند. درپوش لوله آب پلیمری با طراحی استوانه ای بلند که اغلب توخالی و دارای سر شش گوش هستند از رایج ترین اتصالات انتهای لوله آب می باشند که معمولاً زمانی استفاده می شود که شیر فلکه مرکزی بسته بوده و جهت جلوگيري از نشت آب موجود در لوله ها بکار گرفته می شوند. از طرفی این درپوش ها در رنگ های مختلف وجود دارند و می توانید آن ها را با نیروی دست نیز در لوله ها پیچ دهید.

انسداد ایمن سیستم پایپینگ با درپوش لوله آب

مزیت های استفاده از درپوش لوله

  • درپوش لوله آب این قابلیت را دارد تا بدون مواد مهر و موم کننده یا تفلون نیز انسداد قسمت پایانی لوله ها را میسر کنند که در این شرایط هیچگونه نشتی اتفاق نخواهد افتاد اما به جهت حفظ ساختار رزوه ها بسیاری از پیمانکاران بکارگیری از نوار تفلون را نیز در دستور کار خود قرار می دهند.
  • کاربری بسیار آسانی دارند و اکثر آن ها به دلیل شکل شش وجهی سر درپوش با آچار در جای خود محکم می شوند.
  • غالباً تحت عملیات پوشش دهی زینک قرار می گیرند و علاوه بر ظاهر براق خود به هیچ عنوان دچار زنگ زدگی نمی شوند.
  • از آنجایی که در دو جنس پلیمری پلاستیکی و فولادی نیز موجود می باشند لذا اگر در سازه های داخلی از لوله آب پلیمری استفاده کرده اید طبیعتاً درپوش لوله آب آن ها نیز از همان جنس خواهد بود.
  • اگر مراحل ساخت و ساز ساختمان به پایان رسیده است و تنها در پی تهیه ی شیرآلات استیل هستید، با بکارگيری این درپوش ها فرصت لازم برای نصب شیرآلات را مهیا می کنند.
  • در بسیاری از آزمایشات مبتنی بر تخلیه ی ضایعات به دام افتاده در داخل لوله، از درپوش های لوله ای استفاده می کنند تا از این طریق با انسداد یک خط مسیر لوله و اعمال فشار آب، مراحل آزاد سازی یا تمیز کردن جرم های داخلی لوله به بهترین نحو انجام شود.
  • قیمت بسیار مقرون به صرفه ای دارند بطوریکه نوع پلیمری یا پلاستیکی آن ها نسبت به فولادی گالوانیزه قدری قیمت پایین تری دارند.

جهت مشاوره و خرید درپوش لوله آب می توانید با مشاوران و کارشناسان مربوطه تماس حاصل فرمایید. همچنین جهت خرید آنلاین انواع محصولات شرکت پتروکاسپین به سایت اینترنتی pcp.ir مراجعه نمایید.

تماس جهت مشاوره و خرید درپوش لوله آب : ۰۲۱۴۱۸۰۵