لوله برق آلومینیومی

لوله برق آلومینیومی

 لوله برق آلومینیومی

لوله برق آلومینیومی مطابق با استاندارد های روز دنیا طراحی شده و وظیفه دارد از سیم ها و کابل ها در برابر رطوبت و شرایط نامساعد جوی محافظت کند. به طور کلی استفاده از لوله های برق باعث می شود روند سیم کشی و کابل کشی با سرعت بیشتری انجام بپذیرد. همچنین این لوله ها باعث می شوند تا سیم ها و کابل های تاسیسات برقی در برابر عوامل بیرونی مقاوم شوند.

به طور کلی شرکت های تولید کننده لوله های برقی، از دو ماده فولاد و آلومینیوم به عنوان متریال اصلی لوله های برق استفاده می کنند. در این میان آلومینیوم با توجه به ویژگی های ساختاری که دارد طرفداران بیشتری را به سمت خود جذب کرده است. فلز آلومینیوم دارای وزن بسیار پایینی بوده و هزینه تولید آن تقریبا یک سوم فولاد است. از طرفی آلومینیوم به طور ذاتی در برابر خوردگی از خود مقاومت نشان داده و به همین دلیل برای تولید لوله های برق از ماده مناسبی به شمار می رود.

نحوه تولید لوله برق آلومینیومی

به طور کلی برای تولید لوله برق آلومینیومی مانند لوله های فولادی از ورقه های آلومینیومی استفاده می شود. این ورق ها از طریق ریخته گری فلز روی تولید شده و در آن ها طی فرآیند نورد، انحنای و استحکام لازم را برای تولید لوله ایجاد می شود. سپس برای تکمیل فرآیند تولید لوله، دو سر این ورقه ها را با استفاده از فرآیند جوشکاری به یکدیگر جوش می دهند.

لوله برق آلومینیومی

مزایای استفاده از لوله آلومینیومی

لوله برق آلومینیومی دارای استحکام بسیار بالایی بوده و از سیم ها و کابل ها در برابر نیروها و فشارهای خارجی مقاومت می کند. از طرفی این لوله به گونه ای طراحی شده است که دارای انعطاف پذیری بالایی باشد تا به واسطه دستگاه های لوله خم کن، انحنای لازم درون آن ها ایجاد شود.

علاوه بر آن لوله های آلومینیومی در برابر رطوبت و خوردگی از خود مقاومت بسیار بالایی نشان می دهند و به همین دلیل در شرایط نامساعد جوی و محیط هایی که رطوبت بسیار زیادی دارند، استفاده از این لوله ها بهترین گزینه به شمار می رود.

از دیگر مزیت های استفاده از لوله برق آلومینیومی می توان به رسانایی حرارتی این لوله اشاره کرد. همانطور که می دانید سیم ها و کابل هایی که در تاسیسات برق ساختمانی و به ویژه صنایع به کار گرفته می شوند، با عبور جریان برق از خود با افزایش حرارت روبه رو می شوند و در صورتی که عمل تهویه ان ها به خوبی صورت نگیرد، دچار آسیب دیدگی می شوند. لوله برق آلومینیومی حرارت دارای ضریب رسانایی بالایی بوده و عمل تهویه سیم ها و کابل ها را به خوبی انجام می دهد. 

تفاوت لوله برق آلومینیومی و لوله برق گالوانیزه

به طور کلی متریال اصلی لوله برق گالوانیزه، فولاد است. از آنجایی که فولاد خود به تنهایی در برابر رطوبت و شرایط نامساعد جوی، مقاومت چندانی از خود نشان نمی دهد، از طریق فرآیند آبکاری، پوششی از فلز روی بر سطح آن قرار داده می شود. اگرچه این کار باعث افزایش مقاومت لوله ها در برابر خوردگی می شود اما در صورتی که فلز روی موجود در سطح لوله از طریق خراش، دچار آسیب دیدگی شود، لوله دچار زنگ زدگی شده و در نتیجه طول عمر لوله کوتاه تر می شود.

این در حالی است که فلز آلومینیوم به طور ذاتی در برابر رطوبت و خوردگی از خود مقاومت نشان داده و در فرآیند تولید لوله آلومینیومی نیازی به فرایند آبکاری نیست. به این ترتیب حتی در صورت بروز خراش بر سطح لوله، از طول عمر آن کاسته نمی شود. از طرفی آلومینیوم ضریب رسانایی حرارتی بیشتری نسبت به فولاد و روی دارد و به همین دلیل عمل تهویه سیم ها و کابل های تاسیسات برقی را بهتر انجام داده و باعث افزایش طول عمر آنها خواهد شد.

لوله برق آلومینیومی

انواع اتصالات لوله برق آلومینیومی

عمدتا اتصالات لوله برق در توزیع مناسب شبکه لوله کشی نقش بسیار مهم و اساسی را ایفا می کنند. چرا که اکثر مسیر های لوله کشی به دلیل نوع توزیع سیم ها وکابل های تاسیسات برقی، غیر مستقیم و طولانی هستند. از جمله اتصالات لوله برق آلومینیومی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بوشن

یکی از انواع اتصالات رایج موجود در بازار بوشن ها هستند. به طور کلی لوله برق آلومینیومی که توسط شرکت های گوناگونی تولید می شود، دارای ابعاد و طول مشخصی است و نمی تواند مسیرهای طولانی را پوشش دهد. بوشن ها از جمله اتصالات جانبی لوله های آلومینیومی هستند که وظیفه دارند دو لوله با مشخصات ساختاری یکسان را به یکدیگر متصل کنند. به این ترتیب با اتصال لوله های هم اندازه می توان مسیرهای طولانی را پوشش داد.

  • زانویی ها

یکی دیگر از اتصالاتی که در لوله کشی تاسیسات برقی کاربرد زیادی دارد، زانویی ها هستند. گاهی اوقات با توجه به شرایط محیطی مجری تاسیسات برق نمی تواند لوله برق آلومینیومی را با استفاده از دستگاه های لوله خم کن، خم کند.

در چنین مواقعی از زانویی ها استفاده می شود. این دسته از اتصالات که عمدتا به دو صورت زانویی ۹۰ و ۴۵ درجه در بازار وجود دارند، می توانند مسیر لوله کشی را به اندازه ۹۰ یا ۴۵ درجه تغییر جهت دهد. به این ترتیب با استفاده از زانویی ها بدون نیاز به خم کردن لوله، انحنای لازم در مسیر ایجاد می شود.

لوله برق آلومینیومی

استاندارد های لازم برای تولید لوله آلومینیومی

شرکت هایی که امروزه در جهان وظیفه تولید لوله برق را بر عهده دارند، از استانداردهای گوناگونی استفاده می کنند. به طور کلی استانداردها باعث می شوند تا محصولی با کیفیت و مشخصات ظاهری یکسان تولید گردد و به این ترتیب افراد در هنگام خرید لوله برق آلومینیومی دچار سردرگمی نشوند.

به طور مثال استانداردی که شرکت OBO آلمان برای تولید لوله برق یا لوله آلومینیومی کابل در نظر می گیرند، استاندارد EN 61386-1 است. علاوه بر آن این شرکت برای رزوه ای که در دو سر این لوله ها زده می شود، از استاندارد EN 60423 استفاده می کند. در این استانداردها، عدد ۵ رقمی بیان کننده مقاومت لوله در برابر فشار و نیروهای خارجی، مقاومت لوله در برابر ضربه های ناگهانی، حداقل و حداکثر دمای کارکرد لوله برق و در نهایت میزان انعطاف پذیری لوله است.

شرکت کاسپین پایپ مفتخر است تا با ارائه بهترین و با کیفیت ترین محصولات و ارائه مشاوره قبل از خرید توسط تیم کارشناسی شرکت، شما عزیزان را در جهت انتخاب بهترین محصول لوله برق آلومینیومی راهنمایی کند.

تلفن : ۴۱۸۰۵-۰۲۱