انواع اتصالات لوله گالوانیزه و کاربرد آنها
لوله کشی همیشه یکی از مقوله های مهم در ساختمان سازی بوده است. این که بدانیم از چه لوله ای با چه میزان طول استفاده کنیم، یا این که این لوله ها باید با چه اتصالاتی به یکدیگر متصل شوند، کاری تخصصی است که باید به آن توجه نماییم. تمام اتصالات لوله گالوانیزه ای که برای لوله کشی استفاده می شوند، دارای نمونه های متنوعی بوده و کاربرد های مختلفی دارند.
برای این که بدانیم برای کدام لوله از چه اتصالی استفاده نماییم، ابتدا باید اتصالات لوله گالوانیزه را بشناسیم. این اتصالات کمک می کنند تا بهتر بتوانیم در مسیر جریان لوله کشی تغییر ایجاد کنیم. علاوه بر آن می توان با استفاده از این اتصالات، روند لوله کشی را با دقت بیشتر و بهتری طی کرد.
انواع اتصالات فلزی برای لوله کشی کدامند؟
اتصالات فلزی که تمام نمونه های اتصالات لوله ای را در بر می گیرند، از انواع مختلفی تشکیل می شوند، که تولید شده و به بازار عرضه می شوند. از جمله مهمترین این اتصالات باید به اتصالات جوشی، دنده ای، فلنجدار و اتصالات لوله گالوانیزه اشاره کنیم.
در میان این تنوع اتصالات لوله ای، ما قصد داریم اتصالات لوله گالوانیزه را بهتر بشناسیم. از این نوع اتصالات بیشتر برای لوله های گالوانیزه استفاده می شود. این لوله های گالوانیزه هم به لوله گالوانیزه گلخانه ای، لوله گالوانیزه گرم، لوله گالوانیزه سرد، لوله گالوانیزه عمقی داغ و … تقسیم می شوند.
با استفاده از اتصالات لوله گالوانیزه می توانیم این لوله ها را به یکدیگر متصل نموده، و در محیط های مختلف مورد استفاده قرار دهیم. بیشتر اتصالات گالوانیزه ای که تولید و به بازار عرضه می شوند، دارای رنگ سفید هستند. همین ویژگی کمک می کند تا به راحتی بتوانیم اتصالات گالوانیزه را از دیگر نمونه اتصالات فلزی تشخیص دهیم.
مهمترین کاربرد اتصالات لوله گالوانیزه چیست؟
از جمله مهمترین کاربردی که می توانیم برای این گونه از اتصالات بیان نماییم، تغییر مسیر جریان سیال است. برای این تغییر مسیر معمولا از اتصالات زانویی یا چپقی گالوانیزه استفاده می کنند. البته این دو مدل از اتصالات با یکدیگر دارای تفاوت هایی هستند، که منجر می شود محل مورد استفاده آنها را تغییر کند.
اصولا اتصالات زانویی گالوانیزه از هر دو سو، از داخل رزوه شده اند. در اصطلاح یعنی توپیچی شده اند. اما اتصالات لوله گالوانیزه از نوع چپقی، اینگونه نیستند و تنها از یک سو توپیچی شده اند، و از سوی دیگر روپیچی شده اند. تنها تفاوت این دو اتصال که منجر می شود تا محل مورد استفاده از آنها تغییر نماید، همین مسئله است.
انواع اتصالات لوله گالوانیزه کدامند؟
- سه راهی های گالوانیزه
در میان اتصالات گالوانیزه سه راهی هایی وجود دارند، که برای انشعاب گرفتن از مسیر های لوله گالوانیزه مورد استفاده قرار می گیرند. این سه راهی ها همگی به صورت ۹۰ درجه طراحی و تولید شده و به دو دسته سه راهی تبدیلی و مساوی تقسیم می شوند.
بیشترین مکان هایی که از اتصالات لوله گالوانیزه سه راهی استفاده می شود، زاویه بین مجرای خروجی- ورودی، و مجرای انشعاب ۹۰ درجه است. سه راهی های تبدیلی با مساوی دارای تفاوت هایی هستند. سایز بخش ورودی و خروجی سه راهی های تبدیلی در اصل از سایز انشعاب ها بزرگ تر است. در حالی که سایز بخش ورودی، خروجی و انشعاب سه راهی های مساوی، با سایر انشعاب ها برابر است.
- تبدیل های گالوانیزه
تبدیل ها از دیگر اتصالات لوله گالوانیزه ای هستند که برای لوله کشی مورد استفاده قرار می گیرند. این اتصالات بیشتر برای تغییر سایز لوله ها مورد نیاز هستند. تبدیل های گالوانیزه از یک طرف داخل دنده لوله قرار می گیرند، در حالی که از سوی دیگر روپیچی شده و از بیرون دنده می خورند.
- مهره های ماسوره گالوانیزه
زمانی که میخواهیم شیرآلات برنجی را به راحتی باز و بسته نماییم، نیاز به استفاده از مهره های ماسوره داریم. این مهره ها از جمله اتصالات لوله گالوانیزه به شمار می روند، و توانایی تغییر در طول لوله را دارند. تا به راحتی شیرآلات باز و بسته شوند.
این نکته را پیش از تهیه مهره های ماسوره در نظر داشته باشید، که مهره های ماسوره باید آب بندی شوند. پس به سراغ خرید برند هایی از مهره های ماسوره بروید که آب بندی شده و معتبر هستند.
- بوشن های گالوانیزه
بوشن ها که در اصل نمونه ای از اتصالات لوله گالوانیزه هستند، زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که بخواهید دو لوله گالوانیزه را به یکدیگر متصل کنید. تمامی لوله های گالوانیزه از هر دو سو به صورت روپیچ هستند. پس نمی توانیم از اتصالاتی که روپیچ هستند برای این نوع لوله ها استفاده کنیم.
از این رو نیاز به اتصالاتی خواهیم داشت که به صورت توپیچ باشند. بوشن های گالوانیزه از هر دو طرف توپیچ بوده و بهترین انتخاب برای اتصال لوله های گالوانیزه به شمار می روند. البته علاوه بر بوشن های گالوانیزه نوع دیگری بوشن با نام بوشن لوله برق نیز تولید می شود، که برای لوله های برق استفاده می شوند.
آب بندی اتصالات گالوانیزه به چه صورت انجام می شود؟
برای این که بخواهیم اتصالات گالوانیزه را آب بندی نماییم، لازم است از برخی تجهیزات و اقلام استفاده کنیم. از جمله تفلون های مایع، نوار تفلون، خمیر لوله کشی و کنف. با استفاده از این اقلام به خوبی می توانیم از نشتی در قسمت های تلاقی لوله با اتصالات، جلوگیری به عمل آوریم.
در صورتی که در زمان استفاده از اتصالات لوله گالوانیزه از آب بندی استفاده نکنید، این مسئله می تواند منجر به بروز لرزش و ارتعاش به اتصالات توسط پمپ، اقلام روتاری، چیلر و … شود. اگر ارتعاش ناشی از این عوامل مهار شود، می توان به راحتی نشتی از قسمت توپیچی و رویچی اتصالات را نیز کنترل نمود.
البته بسیاری از افراد از لرزه گیر های پلاستیکی نیز برای جلوگیری از این نوع ارتعاشات در لوله کشی استفاده می کنند، که آن نیز می توان کمک شایانی در این زمینه نماید.
بیشترین کاربرد اتصالات لوله گالوانیزه در مسیر هایی است که لوله های آب آشامیدنی در ساختمان و طبقات کشیده می شود. علاوه بر آن از این اتصالات میتوان برای اتصال سیستم های انتقال آب به دیگر بخش های ساختمانی نیز استفاده کرد.
پیشنهاد می شود با برقراری تماس با کارشناسان در زمینه ی خرید اتصالات لوله گالوانیزه ، پس از دریافت مشاوره و اطلاعات لازم، اقدام به خرید محصول مورد نظر خود نمایید. تلفن فروش : ۰۲۱۴۱۸۰۵