لوله گالوانیزه ساوه

معرفی لوله ­ی گالوانیزه

معرفی لوله ­ی گالوانیزه

به مجموعه لوله ­های آهنی یا فولادی، لوله ی گالوانیزه می­گویند. در این لوله ­ها جهت حفاظت در برابر واکنش­های اکسیداسیونی و یا رطوبتی که در محیط وجود دارد، لوله ­ی فولادی یا آهنی را درون حمام مذاب حاوی روی فرو می­برند که به این عمل گالوانیزاسیون می­گویند.

در صنعت از روش­های مختلفی مانند گالوانیزاسیون گرم، پاشش گرمایی روی به وسیله ­ی گرمای سوختن، آبکاری روی با روش الکتروشیمیایی، پاشش مکانیکی روی به کمک روش گرمایش پودر روی درام جهت گالوانیزاسیون بهره می­گیرند.

نکاتی در مورد لوله ­ی گالوانیزه

  • لوله­ های فولادی درزدار که برای تولید این نوع لوله استفاده می­شوند باید دارای استاندارد ISIRI 3765 بوده و گالوانیزاسیون آنها مطابق با استانداردهای DIN 16353 و INSO 16353 باشد.
  • گرید ورقه ­ی فولادی مورد استفاده در خط تولید آنها باید ST 37 و ST 44 یا ST 52 باشد.
  • اندازه ­های این لوله ­ها به ­صورت ۱، ۲، ۳، ۴، ۵، ۶، ۱۱ و ۲۱ اینچ می­باشد.
  • ضخامت روکش روی در آنها بسته به محیط مورد استفاده متفاوت است اما معمولا دارای ضخامتی معادل ۱۵ میکرون می­باشد.
  • لوله ­­ی فولادی گالوانیزه نسبت به نوع آهنی وزن کمتری داشته و براق ­تر می­باشد.
  • اگر این لوله ­ها در زیر خاک باشند طول عمر مفیدی بین ۳ تا ۴ سال، اگر روی خاک و در محیط مرطوب باشند حداکثر ۵ سال و اگر در مکانی خشک به­ کار روند تا ۸ سال عمر مفید خواهند داشت.

انواع لوله ­ی گالوانیزه بر اساس روش تولید

لوله ­ی گالوانیزه­ ی سرد: در دمای پایین و از طریق الکترولیز نمک ­های روی به کمک الکترولیت اسیدی تولید می­شوند و بیشتر مصارف خانگی دارند.

لوله­ ی گالوانیزه­ ی گرم: در دمای بالا و از طریق روی روکش می­شوند به همین دلیل مقاومت بسیار زیادی در برابر خوردگی دارند.

لوله گالوانیزه

تولید کننده لوله گالوانیزه برق

انواع لوله ­ی گالوانیزه بر اساس جنس لوله ­­ی اولیه

مشتمل بر دو نوع فولادی و آهنی بوده و توجه داشته باشید که این دو نوع لوله ­ی فولادی و آهنی وزن زیادی داشته و به همین سبب باعث افزایش وزن ساختمان و کندی نصب آن می­گردد.

لوله ­ی گالوانیزه­ ی­­­ فولادی: از جنس فولاد نرم می­باشد. با اعمال فشار توسط قالب، درزهای آن را جوش می­دهند. مقاومت کمتری به نسبت لوله گالوانیزه آهنی دارد.

لوله ­­­­ی گالوانیزه­ ی­ آهنی: از جنس آهن سفید نورد شده می­باشد. درزهای آن را به کمک دستگاه جوش به هم متصل می­کنند. راه تشخیص آن رنگ تیره و خاکستری آن است.

دو نوع خاص این لوله، گلخانه ­ای (جهت ایجاد اسکلت گلخانه) و برق (جهت تولید لوله­ ی برق) می­باشد.

انواع اتصالات لوله­ ی­ گالوانیزه

اتصالات لوله­­ ی گالوانیزه شامل: تبدیل، سه راهی، زانویی، بوشن، مغزی، مهره ماسوره، روپیچ توپیچ، درپوش، فلنج، رینگ، پیچ و مهره و واشر در سایزهای مختلف ۲٫۱ تا ۸ اینچ موجود می­باشند.

مزایای لوله­ ­ی گالوانیزه

  • هزینه ­ی کم تأمین اتصالات
  • نسبت به دما و فشارهای بالا مقاومند
  • عدم امکان نفوذ اکسیژن از جداره­ های لوله
  • مقاومت مکانیکی مناسب
  • در محیط­ های اسیدی و خورنده نیز کاربرد دارند
  • مقاومت در برابر آتش سوزی

خلاصه ­ی مطلب

در این مطلب به تعریف و ارائه ­ی نکاتی در مورد لوله ­ی گالوانیزه پرداختیم و انواع آن را بر اساس جنس اولیه ­ی آن مورد بررسی قرار دادیم. این نوع از لوله با اتصالات مختلف به هم متصل می­شوند که انواع آن را نام برده و در ادامه به بیان مزایای استفاده از این نوع لوله برای شما همراهان پرداختیم.